Home Page

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Sanctuary Regenerated



Χθες, ψάχνοντας να βρω τι να ακούσω, άρχισα μια ανασκαφή στη μουσική μου. Η ανασκαφή στέφθηκε από επιτυχία όταν ξέθαψα το "Into the Mirror Black" των Sanctuary. Album-διαμάντι του 1990, από την μπάντα από το Seattle, που ανέδειξε τον Warrel  Dane και τους Nevermore. Δυστυχώς, η μόδα του grunge ανάγκασε τους Sanctuary να διαλυθούν to 1992, καθώς μερικά από τα μέλη θέλησαν λίγη από τη δόξα του νέου αυτού κύματος.

"Into the Mirror Black" λοιπον. Ένας δίσκος όπου συναντιούνται το power, το speed και το thrash metal. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, με την απαραίτητη ορμή και μελωδία, ενώ η ερμηνεία είναι κορυφαία. Ο Warrel Dane κάνει μια επίδειξη των φωνητικών του ικανοτήτων, χτυπώντας πολύ ψηλές νότες και falsettos με μεγάλη άνεση, αλλά και των στιχουργικών του ικανοτήτων, οι οποίες τελειοποιήθηκαν με τους Nevermore.
Και τώρα πίσω στο σήμερα. Μετά από σχεδόν μια 20ετία, στα μέσα του 2010, ο Dane ανακοίνωσε ότι οι Sanctuary πρόκειται να επανενωθούν και να κυκλοφορήσουν ένα νέο δίσκο. Μια τέτοια είδηση εξέπληξε όσο και ενθουσίασε τους fans, οι οποίοι σαφώς και δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη. Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν αυτή είναι μια σωστή κίνηση. Αν τα καινούρια τραγούδια θα έχουν την ίδια δυναμική με τα παλιά. Αν ο ίδιος ο Dane θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των τραγουδιών. Αν θα μπορεί να χτυπάει τις ψηλές νότες που χτύπαγε πριν από 20 χρόνια. Αν θα παραγκωνιστούν οι Nevermore για χάρη των Sanctuary. Για να μάθουμε τις απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να περιμένουμε να βγει ο δίσκος. Εγώ πάντως θα περιμένω με ανυπομονησία, μιας και ο Warrel Dane δε με έχει απογοητεύσει ποτέ μέχρι τώρα.   

Warrel Dane: φωνητικά
Lenny Rutledge: κιθάρα
Sean Blosl: κιθάρα
Jim Sheppard: μπάσο
Dave Budbill: drums
Jeff Loomis: session κιθάρα     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου