Home Page

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Rotting Christ, Chaostar @ Fuzz Club, Athens, Greece, 08/01/2011




Το περασμένο Σάββατο, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Fuzz, πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συναυλία των Rotting Christ. Μετά από 3 χρόνια από την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα, και με ένα νέο δίσκο που πήρε πάρα πολύ καλές κριτικές, οι Έλληνες blacksters τίμησαν την πόλη τους με μια συναυλία που άφησε σε όλους όσους παραβρέθηκαν τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται από πολύ νωρίς στο χώρο. Ώρα έναρξης της συναυλίας ήταν 20:30, αλλά μια ώρα πριν, τόσο μέσα όσο και έξω από το Fuzz γινόταν χαμός, ενώ κατά τις 20:00 ανακοινώθηκε ότι τα διαθέσιμα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. 

Πρώτοι στη σκηνή, με 10 λεπτά καθυστέρηση, ανέβηκαν οι Chaostar, το project του Χρήστου Αντωνίου των Septicflesh. Επρόκειτο για την παρθενική τους εμφάνιση, αλλά σίγουρα κέρδισαν το στοίχημα με το κοινό. Ο ήχος τους ήταν καλός εκτός από μερικά σημεία, που η κιθάρα και τα πλήκτρα κυριολεκτικά χάνονταν. Η μουσική τους θυμίζει νεοκλασική, με αρκετά extreme και ambient στοιχεία, ενώ τα φωνητικά είναι καθαρά οπερετικά. Τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στην Ανδρονίκη, τραγουδίστρια του group, της οποίας η φωνή είναι πραγματικά απίστευτη. Εξαιρετική δουλειά έκανε και ο drummer. Το setlist τους περιείχε τραγούδια και από τα 3 albums που έχουν κυκλοφορήσει, ενώ για το κλείσιμο της εμφάνισής τους επέλεξαν μια διασκευή του "Persepolis" των Septicflesh. Σε γενικές γραμμές, οι Chaostar ήταν πολύ καλοί και είναι βέβαιο ότι μετά από την εμφάνισή τους αυτή, πολλοί από το κοινό θα έψαξαν τους δίσκους τους. Αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, δεν ταίριαζε ο ήχος τους στο ύφος της βραδιάς, δε "ζέσταινε" το κοινό γι' αυτό που θα ακολουθούσε.
Σειρά έχουν πάρει οι Rotting Christ. Η ώρα έχει πάει 21:30, μια τεράστια αφίσα του "AEALO" έχει υψωθεί στο πίσω μέρος της σκηνής, τα φώτα έχουν σβήσει και όλοι περιμένουμε τους R.C. να ξεκινήσουν. Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Οι πρώτες νότες παίχτηκαν, και εμείς ακούμε την Diamanda Galás, να απαγγέλλει το "Orders from the Dead" σε αγγλικά και τα σπαστά ελληνικά της. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι αφιερωμένο στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922, και το γεγονός ότι το ακούγαμε στο σκοτάδι, με μόνο τα λόγια να προβάλλονται στους τοίχους, προκαλούσε ρίγη ανατριχίλας. Αμέσως μετά οι R.C. ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν το setlist τους με το "Demonon Vrosis". To "AEALO" είχε σαφώς την τιμητική του με 6 κομμάτια στο setlist, όντας το νέο album, αλλά ακούσαμε και αρκετά καλά κομμάτια από τις παλιότερες δισκογραφικές δουλειές τους, όπως "Thy Mighty Contract", "Non Serviam", "Triarchy Of The Lost Lovers", "Khronos", "Genesis", "Sanctus Diavolos", και "Theogonia". Ο Σάκης και η παρέα του μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ φαινόταν και οι ίδιοι να το ευχαριστιούνται πολύ. Όλοι τους είχαν πολλή όρεξη και κέφι. Ο Γιώργος Μπόκος στην κιθάρα έδωσε ρεσιτάλ, ενώ ο Ανδρέας Λάγιος και Θέμης Τόλης σε μπάσο και drums ήταν επίσης σε πολύ καλή φόρμα. Ο Σάκης Τόλης τα έδωσε όλα για όλα στην ερμηνεία του και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το κοινό. Ο ήχος ήταν πολύ καθαρός, έχοντας βελτιωθεί μετά τους Chaostar, και γενικά η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Βέβαια βοήθησε και το γεγονός ότι βλέπαμε live μια μπάντα ελληνική, η οποία έχει πλέον καταξιωθεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι είναι δικά μας παιδιά οι Rotting Christ. Το headbanging ήταν αδιάκοπο, σε σημείο να νομίζεις ότι θα σπάσουν σβέρκοι, και το κοινό, που για 1 ώρα και τρία τέταρτα δε χαλάρωσε ούτε λεπτό, τιμήθηκε δεόντως, όταν ο Σάκης, στο κλείσιμο της συναυλίας, κάλεσε αρκετά άτομα πάνω στη σκηνή για να τραγουδίσουν μαζί του το "Non Serviam". 
Με αυτή τη συναυλία επιβεβαιώθηκε αυτό που είπε ο Σάκης στην έναρξή της. "Κρατάμε τη σημαία του ελληνικού metal ψηλά!". Όντως την κρατάνε ψηλά και μας απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι δικαίως είναι η σημαντικότερη ελληνική metal μπάντα. Θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό αυτό το Σάββατο!
"Οδοιπόροι των αισθήσεων πραγματικοί"

Chaostar Setlist
Misery's King
Canticles
Time Was Running Out
Persepolis

Rotting Christ Setlist
Orders from the Dead
Demonon Vrosis
After Dark I Feel
King of a Stellar War
Aealo
Eon Aenaos
Athanatoi Este
Fire, Death and Fear
The Forest of N'Gai
Visions of Dead Lovers
The Sign of Evil Existence
Transform All Suffering Into Plagues
Fgmenth, Thy Gift
Χάος Εγένετο (The Sign of Prime Creation)
Phobo's Synagogue
Dub-sag-ta-ke
Noctis Era
In Domine Satana
Nemecic
Threnody
Archon
Non Serviam

Σάκης Τόλης: φωνητικά, κιθάρα
Γιώργος Μπόκος: κιθάρα
Ανδρέας Λάγιος: μπάσο
Θέμης Τόλης: drums


       





(videos από Rock n' Metal Whisper)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου