Home Page

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Children Of Bodom - Was It Worth It?




Το 2011 θα είναι σίγουρα μια καλή και γεμάτη χρονιά για τους Children Of Bodom. Το συγκρότημα από τη Φινλανδία έχει έτοιμο το νέο του album, το "Relentless Reckless Forever", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου, τον Αύγουστο έχει κλείσει να εμφανιστεί στο Wacken, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο metal festival, και ήδη έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία, στα πλαίσια προώθησης του νέου album. Φυσικά η Ελλάδα δεν είναι εκτός σχεδίων, καθώς περιμένουμε τους COB στις 16 Απριλίου στο Gagarin 205 με guests τους Ensiferum και Machinae Supremacy.

Μέχρι τότε όμως θέλουμε άλλους δύο μήνες, και γι' αυτό οι COB φρόντισαν ώστε να πάρουμε μια γεύση από το "Relentless...", διαθέτοντας για streaming το πρώτο single "Was It Worth It?". Οι γνώμες γι' αυτό το τραγούδι διίστανται. Πολλοί είναι αυτοί που ενθουσιάστηκαν με τον ελαφρώς αλλαγμένο ήχο των COB, αλλά εξίσου πολλοί είναι και αυτοί που απογοητεύτηκαν. Ο ίδιος ο Alexi Laiho είπε: "The single 'Was It Worth It?' is a total party song. It's not your typical Bodom sound, but it's one of my favorites and heavy as hell.". Μπορείτε να βρείτε το τραγούδι σ' αυτό το link.
Προσωπικά, η μουσική μου άρεσε αρκετά. Μπορεί ο ήχος των COB να έχει διαφοροποιηθεί, σ' αυτό το τραγούδι τουλάχιστον, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Βέβαια, το γεγονός ότι άκουγα ένα COB τραγούδι χωρίς τις κλασικές COB μελωδίες με παραξένεψε λίγο. Από την άλλη πλευρά, τα φωνητικά δε με ενθουσίασαν. Ακούγονται σαφώς πιο πειραγμένα και πιο κοφτά. Τίποτα όμως από αυτά δε σημαίνει ότι το "Was It Worth It?" είναι ένα κακό τραγούδι. Διαφορετικό; Σίγουρα. Πάντως περιμένουμε να ακούσουμε και το υπόλοιπο cd. Will it be worth it? We'll see.

Tracklist
1. Not My Funeral
2. Shovel Knockout
3. Roundtrip to Hell and Back
4. Pussyfoot Miss Suicide
5. Relentless Reckless Forever
6. Ugly
7. Cry of the Nihilist
8. Was It Worth It?
9. Northpole Throwdown
Bonus track: Party All the Time (Eddie Murphy cover)

Alexi 'Wildchild' Laiho: φωνητικά, κιθάρα
Roope Latvala: κιθάρα
Janne Warman: πλήκτρα 
Henkka T. Blacksmith: μπάσο
Jaska Raatikainen: drums




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου