Home Page

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

New album and a movie for Nightwish!




Nightwish. Συγκρότημα από τη Φινλανδία, που έχει κάνει το όνομά του συνώνυμο με το συμφωνικό metal. Και μία από τις λίγες μπάντες που έχουν γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Δημιουργήθηκαν το 1996, και με τον πρώτο τους δίσκο, "Angels Fall First", κέρδισαν τους Φινλανδούς, μεταλλάδες και μη. Όμως, το μεγάλο μπαμ το έκαναν το 2004, με το έκτο full-length album τους, το "Once". Εκείνη την περίοδο, όλοι μιλούσαν για τις υπέροχες συνθέσεις του Tuomas Holopainen (πλήκτρα), αλλά και για τη φωνή της σοπράνο Tarja Turunen, που μέχρι τότε ήταν κάτι το ασυνήθιστο στο χώρο του metal.
Μαζί με την επιτυχία, όμως, ξεκίνησαν και οι εντάσεις μεταξύ των μελών των Nightwish. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε λίγο-πολύ όλοι. Ο Holopainen απέλυσε την Tarja, και την αντικατέστησε με τη Σουηδέζα Anette Olzon, πρώην τραγουδίστρια των Alyson Avenue. Το 2007 ήρθε η σειρά του "Dark Passion Play", και του διχασμού των οπαδών. Άλλοι αποδέχτηκαν το νέο πρόσωπο των Nightwish, και άλλοι επέλεξαν να κρατήσουν μόνο το παρελθόν του συγκροτήματος, καθώς έκριναν την Anette πολύ λίγη σε σύγκριση με την Tarja.
Αυτόν τον καιρό, λοιπόν, οι Nightwish ετοιμάζουν τον όγδοο δίσκο τους, οποίος σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα λέγεται "Imaginarium". Πρόκειται για ένα concept album και θα περιέχει 13 τραγούδια, τα οποία είναι έτοιμα, ενώ έχουν ήδη ηχογραφηθεί τα drums και τα κιθαριστικά μέρη. Βέβαια δεν είναι ακόμα γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του. 
Το πιο ενδιαφέρον όμως νέο σχετικά με τους Nightwish είναι ότι σχεδιάζουν να βγάλουν και μία ταινία. Η ταινία αυτή θα είναι μουσική και φαντασίας, και θα βασίζεται στα κομμάτια του album. Σύμφωνα με το επίσημο site των Nightwish η ιστορία θα είναι η εξής: "Ο πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ένας συνθέτης με εξωπραγματική φαντασία. Είναι ένας ηλικιωμένος άντρας, που πιστεύει ακόμα ότι είναι νέος. Καθώς κοιμάται, ταξιδεύει στο μακρινό παρελθόν του, όπου τα παλιά όνειρά του επανέρχονται αναμιγμένα με τον κόσμο της φαντασίας και της μουσικής του νεαρού αγοριού. Στα όνειρά του, ο ηλικιωμένος άντρας προσπαθεί να βρεί τις πιο σημαντικές γι' αυτόν αναμνήσεις.". Σκηνοθέτης αυτής της ταινίας θα είναι ο Stobe Harju, ο οποίος είχε αναλάβει και το video-clip για το "The Islander", και η παραγωγή θα είναι των Solar Film Inc. μαζί με τους Nightwish. Η πρεμιέρα δε της ταινίας αναμένεται μέσα στο 2012. 
Το project αυτό είναι πολύ φιλόδοξο, και είναι σίγουρα κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Μπορούμε όμως να ποντάρουμε άνετα στον Tuomas Holopainen. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του, και η ποιότητα των συνθέσεών του είναι δεδομένη. Όσο για τον Stobe Harju, μπορώ να πω ότι δεν τον είχα ακουστά και δεν ήξερα έργα του, αλλά αν κρίνουμε από τη δουλειά που έκανε στο "The Islander", τότε μάλλον θα μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση του "Imaginarium". 
Προσωπικά, το συγκεκριμένο project μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αγαπημένων μου concept albums που θα ήθελα να δω ως ταινίες. Όπως προανέφερα, όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει. Ας ελπίσουμε το πρώτο εγχείρημα να στεφθεί από επιτυχία. Ραντεβού λοιπόν στις σκοτεινές αίθουσες!!

Anette Olzon: φωνητικά
Tuomas Holopainen: πλήκτρα
Marco Hietala: μπάσο
Emppu Vuorinen: κιθάρα
Jukka Nevalainen: drums



            
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου