Home Page

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Επιτραπέζια με μία δόση metal




Στα 40 περίπου χρόνια που υπάρχει το metal, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε logos από συγκροτήματα σε μπλούζες, ή άλλα είδη ρουχισμού, ζώνες, τσάντες, σκουφάκια, κοσμήματα και ρολόγια, πορτοφόλια, κούπες, και διάφορα άλλα. Αλλά πόσο συχνά βλέπουμε το όνομα μιας metal μπάντας να φιγουράρει σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι;

Εν αρχή ήσαν οι Kiss! Το 1978, το shock rock συγκρότημα αποφάσισε να κάνει μια πρωτότυπη κίνηση και  να κυκλοφορήσει ένα rock επιτραπέζιο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σε στυλ Monopoly, όπου ξεκινάς από το record shop και ακολουθείς το συγκρότημα στην περιοδεία του, ενώ πρέπει να απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις, ανάλογα με το νταμάκι στο οποίο θα προσγειωθείς. Και βέβαια, όποιος τελειώσει πρώτος την περιοδεία είναι ο νικητής!
33 χρόνια μετά, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο επιτραπέζιο παιχνίδι, από τη metal πλευρά αυτή τη φορά. Και ο λόγος στους Therion. Το συγκρότημα από τη Σουηδία, πρόκειται να συνεργαστεί με την εταιρεία Scribabs και τον Paolo Vallerga για τη δημιουργία του "011". Σύμφωνα με τον κιθαρίστα και ιθύνοντα νου των Therion, Christofer Johnsson, ο Vallerga προσέγγισε την μπάντα με την ιδέα για τη δημουργία ενός παιχνιδιού φαντασίας, με πρωταγωνιστές τα μόνιμα και session μέλη των Therion. Ο χρόνος θα είναι ένας διαφορετικός 19ος αιώνας, ενώ ο χώρος θα είναι το Τορίνο, μια φανταστική ιταλική πόλη, στην οποία υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μυστικιστικής/μαγικής ενέργειας καθώς είναι η μόνη πόλη που ανήκει τόσο στο τρίγωνο της μαύρης μαγείας, μαζί με το Σαν Φρανσίσκο και το Λονδίνο, όσο και στο τρίγωνο λευκής μαγείας, μαζί με την Πράγα και τη Λυών. Στην ιστορία μπλέκεται και η νορβηγική μυθολογία. Βρισκόμαστε στο τέλος του Fimbulvetr, του Μεγάλου Χειμώνα, πριν ξεκινήσει το Ragnarök  (κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία). Σκοπός είναι οι πρωταγωνιστές, οι οχτώ επιστήμονες να βρουν τον Εκλεκτό που θα μπορέσει να εμποδίσει το Ragnarök. 
Μέχρι στιγμής, έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ πρωτότυπο. Το μπλέξιμο της ιστορίας και της μυθολογίας είναι εντυπωσιακό. Προσωπικά, καθώς διάβαζα γι' αυτό το παιχνίδι, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι όλο αυτό το σκηνικό έχει βγεί από κάποιο βιβλίο του Ιουλίου Βερν. Οι fans των παιχνιδιών φαντασίας είναι σίγουρο ότι θα το τιμήσουν. Βέβαια αρκετό κόσμο θα τραβήξουν και τα πρόσωπα των μελών των Therion στη θέση των οχτώ επιστημόνων. Αυτό το επιτραπέζιο θα αποκτήσει τη δική του θέση στα σπίτια των οπαδών της μπάντας. Ποιος είναι λοιπόν για μια παρτίδα "011"???   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου