Home Page

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Νέο album των Tokyo Blade με χορηγία των οπαδών!




Ο κόσμος περνάει κρίση. Αυτό το γνωρίζουμε. Και η μουσική βιομηχανία περνάει κρίση. Και αυτό το γνωρίζουμε. Όσο οι άνθρωποι βλέπουν τα λεφτά στις τσέπες τους να μειώνονται, σκέφτονται το πού θα τα δώσουν, και φυσικά η αγορά album δεν αποτελεί προτεραιότητα. Κατά συνέπεια μειώνονται και τα έσοδα των συγκροτημάτων. Και όταν το συγκρότημα δεν είναι του βεληνεκούς των Iron Maiden ή των Metallica, τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι Tokyo Blade δυστυχώς δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ας ξεκινήσουμε με λίγα λόγια γι' αυτούς. Πρόκειται για μία μπάντα από την Αγγλία, που πρωτοεμφανίστηκε το 1982, κινείται στο χώρο του NWOBHM και έχει στο ενεργητικό της 8 full-length δίσκους. Η ιστορία τους είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα. Το 1981 ξεκίνησαν ως Killer, μετονομάστηκαν στη συνέχεια σε Genghis Khan, για να καταλήξουν να είναι οι Tokyo Blade. Από την αρχή της καριέρας τους είχαν πρόβλημα με τα μέλη, με αποτέλεσμα το line-up του σχήματος να διαφέρει από album σε album. Αυτή η αστάθεια ήταν εμφανής στον ήχο τους, αλλά όχι τόσο στην ποιότητά τους, καθώς από πολύ νωρίς τους βλέπουμε να εμφανίζονται με τους Blue Öyster Cult, τους Dio, τους Black Sabbath, τον Ozzy Osbourne, τους Scorpions. Τα side projects των μελών ήταν εξίσου πολλά, παραγκωνίζοντας ανά στιγμές τους Tokyo Blade. Ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι αρκετά τραγούδια των side projects κατέληγαν να συμπεριλαμβάνονται σε δίσκους των Tokyo Blade. Tο 1998 ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος, Andy Boulton, αποφάσισε να αποχωρήσει, βάζοντας το συγκρότημα στον πάγο. Μία δεκαετία αργότερα επέστρεψε, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τους Tokyo Blade, με την κυκλοφορία ενός live album.
Εν έτει 2011, οι Tokyo Blade ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο. Ο τίτλος αυτού "Thousand Men Strong" και θα βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων από τις 18/03, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο Chris Tsangarides (Judas Priest, Helloween, Anvil, Gary Moore, Yngwie Malmsteen). Στο σημερινό line-up βρίσκονται δύο από τα αρχικά μέλη, ο Andy Boulton και ο Steve Pierce (drums). Όλα αυτά όμως δε λένε τίποτα μπροστά στον τρόπο με τον οποίο η μπάντα βρήκε τα χρήματα για την ηχογράφηση. Οι Tokyo Blade, έχοντας πρόβλημα ρευστότητας, το γνωστοποίησαν στους οπαδούς τους και τους ανακοίνωσαν ότι θα πρέπει να προπαραγγείλουν και βέβαια να προπληρώσουν το album, έτσι ώστε να υπάρχει ένα αρχικό budget. Σαν αντάλλαγμα, θα παραλάβουν το cd νωρίτερα, υπογεγραμμένο από όλα τα μέλη της μπάντας, και το όνομα του κάθε οπαδού θα αναγράφεται στα credits! Ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη κίνηση, που δείχνει ξεκάθαρα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται η πλειοψηφία των μουσικων και η βιομηχανία γενικότερα. Λέτε στο μέλλον να έχουμε κι άλλα τέτοια παραδείγματα? Μήπως αυτή είναι η νέα διέξοδος για την ηχογράφηση δίσκων?   

Nicolaj Ruhnow: φωνητικά
Andy Boulton: κιθάρα
John Wiggins: κιθάρα
Andy Wrighton: μπάσο
Steve Pierce: drums





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου